Betaalverzoek of Tikkie aanmaken

Een Tikkie is een betaalverzoek via je telefoon. Met een betaalverzoek vraag je makkelijk geld terug aan vrienden of familie. Leer hier gratis hoe je een betaalverzoek verstuurt. Of hoe je betaalt met een QR code. Zo regel je jouw geldzaken nog makkelijker.

(In een restaurant rekenen twee vrouwen af bij een serveerster.)

VROUW: Door de tips op deze site kan ik een Tikkie aanmaken en versturen.
Nu gaat betalen op internet een stuk makkelijker.

VOICE-OVER: Wil jij ook weten hoe je een Tikkie verstuurt?
Scroll dan naar beneden voor de tips.
Of klik op één van de links om gratis te oefenen.

Tips voor betalen met een Tikkie of betaalverzoek

  1. Controleer het bedrag.
    Voordat je iemand een bedrag stuurt om aan jou te betalen, is het goed om zeker te weten dat het bedrag klopt. Reken zelf altijd uit of je het juiste bedrag vraagt. Dat hoef je niet meteen te doen. Je kunt de bon mee naar huis nemen en het later rustig uitrekenen. Gebruik de rekenmachine-functie op je telefoon.
  2. Betaal alleen  aan iemand die je kent.
    Heb je zelf een betaalverzoek ontvangen? Maak alleen geld over als het betaalverzoek van een bekende komt. Met een bekend nummer. Krijg je een verzoek van iemand die je niet kent? Of van iemand die zegt dat hij of zij een nieuw nummer heeft? Trap er niet in. Twijfel je? Bel gewoon het nummer en controleer of het klopt.
  3. Leer gratis hoe je betalingen doet met een betaalverzoek of QR code.
    Wil je beter worden in het versturen van een betaalverzoek en online betalen? Je kunt gratis een cursus doen. Dat kan digitaal vanuit je eigen huis, op een moment dat jou uitkomt. Je kunt ook een gratis cursus bij jou in de buurt doen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Gratis online oefenen

Afbeelding Tikkie

Op de website Oefenen.nl leer je hoe je een betaalverzoek aanmaakt. En hoe je met een QR code betaalt. Oefenen is gratis. En kan gewoon vanuit huis.

Bij jou in de buurt

Overal in Nederland zijn er gratis cursussen die je helpen bij het regelen van je geldzaken. Wil je weten welke cursussen er bij jou in de buurt zijn? Vul dan je gegevens in op het contactformulier. Dan krijg je persoonlijk advies over welke gratis cursus er bij jou in de buurt is.