Online spullen verkopen

Met een goede tekst in je advertentie verkoop je sneller online. Als je nog beter wordt met tekst, worden sommige dingen makkelijker. Bijvoorbeeld op je werk, of thuis als je de kinderen met huiswerk helpt.

Ik wilde dus mijn auto verkopen en dat is gelukt!
Zo'n advertentie schrijven is best lastig, maar ik heb even wat tips bekeken op deze site.

Situatie: Man veegt vloer aan met een bezem en sluit de garage deur. 

Ik heb toen een leuk tekstje geschreven en kreeg daardoor heel wat berichtjes.
Ik was 'm zo kwijt!
Oh ja! Check de tips als je ook een goede advertentie wilt schrijven.

Tips voor een goede advertentietekst

 1. Gebruik korte zinnen.
  Als je korte zinnen gebruikt, maak je het de lezer van jouw advertentie lekker makkelijk.
 2. Geef een uitgebreide omschrijving.
  Vertel niet alleen wat je te koop hebt. Maar beschrijf bijvoorbeeld ook hoe groot het is. Welke kleur het heeft. En waarom jij het wegdoet.  
 3. Haal fouten uit je tekst.
  Je computer controleert je tekst op spelling. Dat is handig. Maar niet altijd genoeg. Wil jij zelf ook beter worden in schrijven zonder fouten? Kijk dan hoe je gratis (online) kunt oefenen op www.oefenen.nl.
 4. Neem de tijd voor je tekst.
  Een goede foto is belangrijk, maar met een goede tekst verkoop je nog beter en sneller. Neem dus de tijd voor je tekst. Besteed er aandacht aan. Wil je oefenen met teksten schrijven? Dat kan gratis online op www.oefenen.nl.
 5. Veilig online verkopen.
  Wil je leren hoe je veilig spullen kunt kopen of verkopen op het internet? En tips hoe je veilig kunt internetten? Klik hier voor de gratis (online) cursus

Gratis online oefenen

Op de website oefenen.nl kun je gratis leren hoe je korte berichten schrijft en hoe je iets verkoopt.

Gratis oefenen op oefenen.nl

Bij jou in de buurt

Ook bij jou in de buurt zijn er gratis cursussen die je helpen beter te worden in het zoeken, kopen of verkopen op internet.

Op Het informatiepunt kun je zien welke cursussen er bij jou in de buurt zijn voor taal, computeren, rekenen en meer. Niet alle cursussen staan hier op. Voor het complete overzicht wat er in jouw buurt is, kun je altijd binnenlopen bij een bibliotheek voor gratis informatie en advies. Daarvoor hoef je geen lid te zijn.

Naar Het informatiepunt