Makkelijker mailen en schrijven voor je werk

Een e-mail schrijven of een app-berichtje aan je collega. Als je daar handiger in wordt, dan gaat het makkelijker. En houd je meer tijd over voor de dingen die je leuk vindt.

(Een monteur zit in een garage achter de computer.)

MAN: Ik ben veel handiger met de computer door de tips op deze site.
Nu mail ik makkelijker en daardoor ben ik sneller klaar met werk.

VOICE-OVER: Wil jij ook makkelijker mailen?
Scroll dan naar beneden voor de tips.
Of klik op één van de links om gratis te oefenen.

Tips voor mailen en schrijven

 1. Praat met je baas.
  Veel bedrijven bieden hun werknemers cursussen aan. Vraag eens wat er mogelijk is bij jouw organisatie.
 2. Doe een gratis cursus.
  Wil jij ook makkelijker mailen? Of app-berichtjes sturen aan collega’s? Of wil je handiger worden met de iPad of computer? Je kunt gratis (online) cursussen doen. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.
 3. Haal fouten uit je teksten.
  Je computer controleert je teksten op spelling. Dat is handig. Maar niet altijd genoeg. Wil jij zelf ook beter worden in schrijven zonder fouten? Kijk dan hieronder hoe je (online) kunt oefenen.
 4. Begin met een kleine stap.
  Heb je geen tijd voor een cursus? Je kan ook op maat oefenen. Gewoon af en toe een half uurtje. Wanneer het jou uitkomt. Ook die kleine beetjes kunnen al een verschil maken.

Gratis online oefenen

Op de website Oefenen.nl kun je gratis oefenen met het schrijven van korte berichten, brieven en e-mails. Je kunt hier ook oefenen om beter met de computer om te gaan. Oefenen is gratis en kan gewoon vanuit huis. 

Bij jou in de buurt

Overal in Nederland zijn er gratis cursussen die je helpen om makkelijker te mailen. Wil je weten welke cursussen er bij jou in de buurt zijn? Vul dan je gegevens in op het contactformulier. Dan krijg je persoonlijk advies over welke gratis cursus er bij jou in de buurt is.