Helpen met school en huiswerk

Taal, rekenen, huiswerk. Soms heeft je kind daar jouw hulp bij nodig. Als jij weet hoe je het beste kunt helpen met school en huiswerk, hebben jullie daar allebei plezier van.  

(Een moeder zit met haar dochter aan een keukentafel.)

MOEDER: Door tips op deze site heb ik mijn kennis opgefrist.
En nu help ik mijn dochter met veel plezier met haar huiswerk.

VOICE-OVER: Wil jij ook met meer plezier helpen met huiswerk?
Scroll dan naar beneden voor de tips.
Of klik op één van de links om gratis te oefenen.

Tips om je kind verder te helpen

 1. Vraag de school om tips.
  Je hoeft niet zelf te verzinnen hoe je je kind kunt helpen bij taal, rekenen, of huiswerk. Op de school van je kind weten ze heel veel manieren. En ze geven je ook graag tips. Vraag er eens naar.
 2. Gezellig samen spelletjes doen.
  Er zijn veel gratis online taal- en rekenspelletjes die je kunt doen. Op een mobiel of de iPad. Of speel een bordspel waarbij je kan oefenen met lezen of rekenen, bijvoorbeeld monopolie. Zo oefenen jullie taal en rekenen op een leuke manier. 
 3. Fris je eigen kennis op.
  Wil je zelf ook meer weten over taal en rekenen? Dat kan. Maak gewoon gebruik van de gratis (online) cursussen voor volwassenen. Zoals deze online cursus van oefenen.nl.
 4. Luister ook eens naar De Liedjeskast.
  Op de website oefenen.nl staat De Liedjeskast. Daarmee fris je op een leuke manier samen de taalregels op. Ieder liedje behandelt één taalregel.
 5. Extra tips als jouw kind lezen lastig vindt.
  Bij veel huiswerk is goed lezen belangrijk. Vind je kind dat lastig? Op   debibliotheekopschool.nl vind je een overzicht van websites met tips, speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Gratis online oefenen

Op de website Oefenen.nl kun je oefenen met het programma ‘Thuis op school’. Je leest er hoe je jouw kind kunt helpen met huiswerk maken, hoe je de juiste (basis)school kiest en nog veel meer. Oefenen is gratis. En kan gewoon vanuit huis.

Bij jou in de buurt

Overal in Nederland zijn er gratis cursussen waardoor jij je kind makkelijker kan helpen met huiswerk en met school. Wil je weten welke cursussen er bij jou in de buurt zijn? Vul dan je gegevens in op het contactformulier. Dan krijg je persoonlijk advies over welke gratis cursus er bij jou in de buurt is.