Helpen met school en huiswerk

Taal, rekenen, huiswerk. Soms heeft je kind daar jouw hulp bij nodig. Als jij weet hoe je het beste kunt helpen met school en huiswerk, hebben jullie daar allebei plezier van. 

Het is lang geleden dat ik zelf huiswerk moest maken.
En nu help ik mijn dochter.
Ik moest er wel weer een beetje inkomen hoor maar ik heb op deze site wat dingetjes opgehaald.

Situatie: De waterkoker gaat af.

En nu heeft ze een heel mooi rapport gekregen!
Echt super trots op jou! En een beetje op mezelf.
Mama, wat staat hier?
Oh, juf-mama moet verder!
Check de tips als je ook beter wil helpen met huiswerk!

Tips om je kind verder te helpen

 1. Gezellig samen spelletjes doen.
  Er zijn veel gratis online taal- en rekenspelletjes die je kunt doen. Op een mobiel of de iPad. Of speel bijvoorbeeld eens scrabble of monopolie met je kind. Zo oefenen jullie taal en rekenen op een leuke manier. Vraag de school om tips.
 2. Fris je eigen kennis op.
  Wil je zelf ook meer weten over taal en rekenen? Dat kan. Maak gewoon gebruik van de gratis (online) cursussen voor volwassenen. Zoals deze online cursus van oefenen.nl.
 3. Luister ook eens naar De Liedjeskast.
  Op de website oefenen.nl staat De Liedjeskast. Daarmee fris je op een leuke manier samen de taalregels op. Ieder liedje behandelt één taalregel.
 4. Extra tips als jouw kind lezen lastig vindt.
  Bij veel huiswerk is goed lezen belangrijk. Vind je kind dat lastig? Op debibliotheekopschool.nl vind je een overzicht van websites met tips, speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Gratis online oefenen

Op de website oefenen.nl kun je oefenen met het programma ‘Thuis op school’. Je leest er hoe je jouw kind kunt helpen met huiswerk maken, hoe je de juiste (basis)school kiest en nog veel meer.

Gratis oefenen op oefenen.nl

Bij jou in de buurt

Ook bij jou in de buurt zijn er gratis cursussen zodat jij je kind beter kunt helpen met school en huiswerk.

Op Het informatiepunt kun je zien welke cursussen er bij jou in de buurt zijn voor taal, computeren, rekenen en meer. Niet alle cursussen staan hier op. Voor het complete overzicht wat er in jouw buurt is, kun je altijd binnenlopen bij een bibliotheek voor gratis informatie en advies. Daarvoor hoef je geen lid te zijn.

Naar Het informatiepunt