Online daten

Wil je meer reacties op je datingprofiel? Dan helpt het als je een leuke tekst hebt. Als je nog beter wordt met tekst, worden sommige dingen makkelijker. Bijvoorbeeld op je werk of bij het doen van je administratie.

Ik krijg schrijftips op deze site.
Ik kon het al wel... maar... wacht.

Situatie: Jongen spuugt tandpasta uit in de wasbak. 

maar nu nét even iets beter.
Een leuke tekst is natuurlijk wel belangrijk bij een online dating profiel.
Ik kreeg gelijk meer DM’s.
Ik moet er nu echt vandoor. Ik ga uiteten met mijn nieuwe vriend.
Check de tips als je ook een leuke tekst op je dating profiel wil.

Tips voor een leuke tekst op je datingprofiel

 1. Gebruik korte zinnen.
  Iemand anders die jouw profiel bekijkt, gaat er soms snel doorheen. Gebruik daarom korte en makkelijke zinnen, die uitnodigen om verder te lezen.
 2. Geef voorbeelden.
  Voorbeelden maken een tekst persoonlijk en leuk om te lezen. Dus hou je van koken? Geef een voorbeeld van je favoriete recept. En reis je veel? Vertel welke landen je hebt bezocht.
 3. Haal fouten uit je tekst.
  Je computer controleert je tekst op spelling. Dat is handig. Maar niet altijd genoeg. Wil jij zelf ook beter worden in schrijven zonder fouten? Kijk dan hier hoe je gratis (online) kunt oefenen op www.oefenen.nl.
 4. Besteed aandacht aan je tekst.
  Jouw tekst verdient net zoveel aandacht als je profielfoto.  Ga er dus goed voor zitten en neem de tijd. Wil je oefenen met teksten schrijven? Dat kan gratis online op www.oefenen.nl.

Gratis online oefenen

Op de website oefenen.nl kun je gratis oefenen met veilig online daten en leren om veilig te internetten. Je kan ook oefenen met teksten schrijven.

Gratis oefenen op oefenen.nl

Bij jou in de buurt

Ook bij jou in de buurt zijn er gratis cursussen die je helpen beter te worden in het maken van korte teksten of omgaan met een computer.

Op Het informatiepunt kun je zien welke cursussen er bij jou in de buurt zijn voor taal, computeren, rekenen en meer. Niet alle cursussen staan hier op. Voor het complete overzicht wat er in jouw buurt is, kun je altijd binnenlopen bij een bibliotheek voor gratis informatie en advies. Daarvoor hoef je geen lid te zijn.

Naar Het informatiepunt